11 Haziran 2012 Pazartesi

Boyama Oyunları

Boyama çocuğun hayal gücü ve yapabileceklerinin aynasıdır aslında. Çocuklar boyama oyunlarını daha küçük yaşlarda oynarlar. Hayal ettikleri gibi istedikleri gibi cisimleri şekillendirirler. Boyama oyunları araba boyama, aile boyama,çiçek boyama oyunu gibi birçok kategoriye ayrılmaktadır. Çocuklar boyama oyunundan zevk alır.
Çünkü renklerden hoşlanırlar. Renklerden hoşlanmayan çocuk yoktur diyebiliriz. Çocukların renklere olan düşkünlüğü ve renklerin dikkat çekici olması aslında onların hayal gücünü yansıtmaktadır. Yeşil bir araba boyamaları çiçekleri kırmızı boyamaları arabaları mavi boyamaları hep renklere olan düşkünlüklerinden ilerin gelir.
Seçimlerini kendileri yapan çocuklar boyama teknikleri konusunda da isterlerse kendilerini geliştirebilir ve zamanla daha ileriki yaşlarda bu konuda uzmanlaşabilirler. İnternet dünyasında birçok boyama oyunu bulunmaktadır. Boyama oyunları yine klavyenin yön tuşları ile ve Mouse ile oynanmakta ve boyama işlemi yapılmaktadır. Boyama oyunlarında çocuklar eğlenir ve zevk alırlar. Boyama bir sanattır. Çocuklarda bu sanatın en önemli kişileridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder